Beskrivelse af kurserne i Digitale Billeder


                 
                           Før . . . . . . . .og . . . . . efter billedbehandling

Hvor er mine billeder? Kan de forbedres? - et grundkursus i billedbehandling
Smartphones tager i dag gode billeder, og der kan stadig købes digitale fotoapparater med flere og endnu bedre muligheder.
Men hvordan får man billederne ind på sin pc, og hvordan får man fine billeder ud af computeren? Det vigtigste er måske, hvordan man holder styr på alle sine billeder.
Foruden lidt kamerateknik og noget om billedkomposition, vil der blandt andet blive undervist i farvejustering, ændring af størrelse, fjernelse af røde øjne, kloning og retouchering, flytning af billedelementer, brug af tegneredskaber og indsættelse af tekst. Desuden forskellige måder at bruge billederne på, bl.a. i mail, i tekstbehandling (Word) og udprintning på papir.
Husk at medbringe dit digitalkamera eller din smartphone og eventuelt brugsanvisningen til den første kursusdag – og helst også egne billeder, så du har noget at øve dig på.  
Til undervisningen bruges det gratis program PhotoFiltre.                 


                    

Digital billedbehandling 2 - for særligt interesserede
Introduktion til og øvelser i andre muligheder i Photofiltre-programmet.
Eksempler på nye emner: Mere om tekster i og ved billeder, brug af ’masker’, billede i billede, filtre o.m.a. Eventuelt lidt om videooptagelse og bearbejdning.
Vi vil også kikke mere på andre billedbehandlingsprogrammer.
Du skal selvfølgelig medbringe dit eget kamera med ledning til pc eller en SmartPhone, samt egne billeder til personlige øvelser.


NYT!

Lav en fotobog - med Cewe
Et kursus i at lave fotobøger om rejser, familiebegivenheder, interesser og meget andet.
Vi bruger det populære fotoprogram Cewe, som findes på internettet og er gratis at bruge.
Først sætter vi os ind i programmets vigtigste muligheder, og laver derefter nogle små fotobøger som træning. Til slut laver vi en større bog ud fra egne billeder. Vil man have den trykt og tilsendt, så koster det selvfølgelig penge. 


   


Rev. 14. december 2021  af Bernt Jomsdal